Bel voor advies 0224-745650 Mail info@gouwenwbergcs.nl

Nog geen producten toegevoegd.

FAQ

+

Waarom een vasteprijs voor een container?

Gouweneberg CS werkt alleen met vaste all-in tarieven. Zo weet je vooraf precies wat je kwijt bent. Voor het vaste tarief wordt de container geplaatst, mag de container 6 weken blijven staan, wordt de container afgevoerd én wordt het afval verwerkt. De prijs is altijd incl. BTW.

+

Container op tijd laten plaatsen?

Het plaatsen van containers gaat volgens een vaste route. Dit betekent dat dagelijks alle adressen worden verzameld en op een zo efficiënt mogelijke manier worden ingepland verspreid over de hele dag. Door deze werkwijze kunnen we de kosten zo laag mogelijk houden en is het moeilijk om aan tijdsverzoeken te voldoen. Je mag altijd een voorkeur voor een dagdeel of tijd geven voor het plaatsen van de container. Dan doen we onze best ons hieraan te houden.

Wil je weten hoe laat je de door jouw bestelde container kunt verwachten? Dan kan je op de dag van plaatsen bellen met de klantenservice. Gouweneberg CS plaatst geen containers op zaterdag.

+

Heb ik een vergunning nodig voor een container?

Wanneer je een container gaat huren en deze laat plaatsen op eigen terrein dan heb je geen vergunning nodig. Indien de container niet op eigen terrein past dan zal de container geplaatst wordt op gemeentegrond. Is dit bij jou het geval? Dan adviseren we je altijd na te gaan bij jouw gemeente wat de geldende regels zijn. Deze verschillen nogal per gemeente.

In sommige gemeenten is er een gedoogbeleid waarin men -indien er geen klachten komen, de doorgang niet versperd wordt en de container snel weer wordt afgevoerd- het goedkeuren. In andere gemeenten hoef je enkel te melden dat er een container staat en te voldoen aan de voorwaarden die gesteld worden aan de containerafmetingen.?

Er zijn ook gemeenten waar je wél een ontheffing of een vergunning moet aanvragen voor het plaatsen van een container op gemeentegrond. In dit geval ga je (helaas) een officieel traject in wat soms tot wel 8 weken kan duren. Wil je op korte termijn een container huren? Wij hebben voor de meeste gemeenten uitgezocht hoe het zit. Maar omdat de regels door het jaar heen nog wel eens willen wijzigen, kan het zijn dat onze informatie niet meer aansluit. Het is daarom altijd raadzaam de informatie zelf te controleren.

+

Wat zijn de betalingsmogelijkheden? 

Betalingen vinden standaard, gratis plaats via IDEAL en via een beveiligde SSL-verbinding

+

Als ik nu bestel wanneer kan de container geplaatst worden?

Op de dag van plaatsen kunt u een voorkeursdatum van ochtend (7.00 – 12.00 uur) of middag (12.00 – 18.00 uur) kiezen, dit is mogelijk tot 16.00 uur. Tussen 16.00 uur en 23.59 uur is het niet mogelijk om een plaatsingsvoorkeur (ochtend, middag) voor de volgende dag door te geven. Zonder voorkeur bestellen is plaatsen tussen 7.00 – 18.00 uur.

+

Leveren jullie ook op zaterdag?

  • Ja, wij leveren ook op zaterdag
  • Op vrijdag uw bestelling geplaatst voor 16.00 uur dan leveren wij op zaterdag
  • Toeslag? Bouwbakkie 10.- incl.
  • Op zaterdag zijn wij telefonisch bereikbaar tot 12.00 uurLeveren jullie ook op zaterdag? 
+

Hoe kan ik mijn container laten ophalen?

Kies ophaalverzoek en gebruik uw ordernummer of via de link in uw bevestigingsmail.

+

Kan de container langer blijven staan?

Ja, hiervoor zal € 3.03 (incl. BTW) per dag in rekening worden gebracht.

+

Waar kan de container geplaatst worden?

Het plaatsen van de container zal altijd in overleg met de chauffeur gaan. De chauffeur bepaalt uiteindelijk waar deze komt te staan.

+

Hoeveel plek dien ik vrij te houden voor het plaatsen van de container?

U moet er rekening mee houden dat het plaatsen van de container 3 autoparkeerplaatsen in beslag neemt. Dit is voor de vrachtwagen die achterwaarts de container rechtuit moet neerzetten en ophalen. De container zelf neemt een ruimte van één parkeerplaats in.
Voor een 12 m3 container zijn dat 6 parkeerplaatsen die vrij moeten zijn bij het plaatsen en neemt 2 parkeerplaatsen in beslag.

+

Waarom mag ik de container tot maximaal 20 cm boven de rand vullen?

Veiligheid: wij willen voorkomen dat het afval tijdens transport van de wagen af valt met alle gevolgen van dien.

Kosten: U betaalt een all-in tarief voor uw bouwcontainer van bijvoorbeeld 6 m3. Deze prijzen zijn gebaseerd op het volume van het afval. Indien deze wordt gevuld met een 'kop erop' dan zijn de kosten hoger en zullen wij genoodzaakt zijn dit door te berekenen.

Indien de chauffeur bepaald dat de container te hoog is geladen en niet veilig kan worden meegenomen, zijn wij genoodzaakt daar een loze rit voor te bereken van € 75.- (ex BTW)

+

Wie is er verantwoordelijk voor de container?

U bent als opdrachtgever verantwoordelijk voor de geplaatste container. In geval van schade aan de container door brand, ernstige schade aan de container zelf, op last van de gemeente, (milieu)politie of brandweer komen voor uw rekening. Tevens dient u te allen tijden bij het plaatsen en ophalen van de container te zorgen dat de container vrij staat. Kan de container niet worden geplaatst of worden opgehaald, dan zullen er extra transportkosten in rekening gebracht voor de zgn. loze rit. De kosten voor een loze rit bedragen € 75,00 excl. btw.

+

Moet ik aanwezig zijn voor het plaatsen van de container?

Het is niet noodzakelijk. U kunt dit aangeven in de opmerking bij de bestelling. In sommige gevallen is het wel handig als u aanwezig bent, u kunt in overleg met de chauffeur aangeven waar u de container wilt hebben

Klanten aan het woord

Top